فهرست مطالب

پرستاری مراقبت ویژه - سال ششم شماره 3 (پیاپی 20، پاییز 1392)

نشریه پرستاری مراقبت ویژه
سال ششم شماره 3 (پیاپی 20، پاییز 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/08/06
  • تعداد عناوین: 8
|
  • وجیهه بی نیاز، علی طیبی، مهدی صادقی شرمه *، عباس عبادی، اقلیم نعمتی صفحات 145-154
    اهداف
    خستگی یکی از شایع ترین عوارض جانبی دیالیز و از عمده ترین تشخیص های پرستاری در بیماران همودیالیزی بوده و می تواند به عنوان یک علامت هشدار دهنده زیستی، حوادث قلبی عروقی و مرگ و میر حاصل از آن را در این بیماران پیشگویی نماید. با توجه به اینکه کاهش سطح ویتامین C سرمی یکی از عمده ترین دلایل ایجاد خستگی در این بیماران است، این مطالعه با هدف «بررسی تاثیر مکمل یاری با ویتامین C تزریقی بر میزان خستگی در بیماران همودیالیزی» انجام شد.
    روش ها
    در یک کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور، 177 بیمار مبتلا به نارسایی مزمن کلیه مراجعه کننده به بخش های همودیالیز بیمارستان های بقیه الله (عج) و شهید چمران شهر تهران، در سه گروه پلاسیبو، کنترل و آزمون در سال 1391 مورد بررسی قرار گرفتند. علاوه بر تکمیل پرسشنامه اطلاعات جمعیت شناختی، به منظور تعیین میزان خستگی از پرسشنامه استاندارد چند بعدی نیز قبل و بعداز مداخله استفاده شد. سپس در گروه مورد یک آمپول 5/2 سی سی حاوی 250 میلی گرم ویتامین C به صورت 3 بار در هفته در پایان هر نوبت دیالیز از طریق مسیر وریدی و به مدت 8 هفته تزریق شد. در گروه شاهد همان میزان و به همان مدت، دارونمای نرمال سالین تزریق شده و در گروه کنترل هیچ مداخله ای صورت نگرفت. به منظور تجزیه و تحلیل آماری داده ها و مقایسه بین گروه ها، از نرم افزار آماری SPSS17 و آزمون های کای اسکوار، تی مستقل، تی زوجی و آنوا استفاده شد.
    یافته ها
    قبل از شروع مداخله، شکایت از خستگی در 6/81 % از بیماران وجود داشت و 7/30 درصد از آنان از خستگی شدید رنج می بردند. ابعاد کاهش فعالیت، خستگی جسمی و خستگی عمومی به ترتیب نسبت به دیگر ابعاد پنج گانه خستگی، میانگین بالاتری داشته و میانگین جمع نمرات ابعاد پنجگانه خستگی 92/15 ± 39/65 بود. پس از اتمام مداخله تفاوت معنی داری در یافته ها بین سه گروه مشاهده شد (p<0.05) و میانگین خستگی در گروه مورد به 82/13 ± 28/52 کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    مکمل یاری با ویتامین C، می تواند خستگی را در بیماران همودیالیزی به طور معنی داری کاهش داده و به عنوان یک راهکار ساده، ایمن و ارزان قیمت مطرح شود.
    کلیدواژگان: خستگی، نارسایی مزمن کلیوی، همودیالیز، مکمل یاری ویتامین C
  • مریم عزیزی، الهه متحدیان تبریزی *، جمیله مختاری نوری، مسعود سیرتی نیر صفحات 155-164
    اهداف

    دستورالعمل های مراقبتی مبتنی بر شواهد، یکی از ابزارهای موثردر تصمیم گیری مناسب و افزایش کیفیت مراقبت از بیماران مبتلا به اختلالات روان است. این مطالعه با هدف «طراحی و اعتباربخشی د ستورالعمل های مراقبت پرستاری مبتنی بر شواهد در اورژانس های روانپزشکی» انجام شد.

    روش ها

    این پژوهش به روش تکاملی با رویکرد مبتنی بر شواهد در بخش اعصاب و روان بیمارستان بقیه الله (عج) در سال 1392 انجام شد. دستورالعمل های مراقبت پرستاری از بیماران در معرض خطر خودکشی و خشونت بر اساس مدل استتلر و با رویکرد مبتنی بر شواهد و منطبق با فرایند پرستاری طراحی شد. برای بررسی اعتبار محتوای دستورالعمل ها باروش دلفی، نظرات ده نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه های بقیه الله ، شهید بهشتی، تهران،ارتش، سبزوار در سه مرحله لحاظ شد.کاربردی بودن دستورالعمل ها، به روش بحث گروهی متمرکز با ده نفر کارشناسان با تجربه بخش اعصاب و روان بررسی شد.

    یافته ها

    علاوه بر بررسی کتب پرستاری، 100 مقاله، از سال های 2006-2013 مطالعه شد و با در نظر گرفتن معیار های انتخاب شواهد، 40 مقاله به عنوان شواهد معتبر انتخاب شد. در نهایت، 7 دستورالعمل مراقبتی مبتنی بر شواهد برای بیماران دچار اورژانس های روانپزشکی طراحی شد.

    نتیجه گیری

    با طراحی دستورالعمل های مراقبتی مبتنی بر شواهد در اورژانس های روانپزشکی بخشی از نیاز پرستاران بالینی در مواجهه با این بیماران مرتفع شد، اجرای این دستورالعمل ها و طراحی و اجرای دستورالعمل های مراقبتی در سایر بخش ها در مطالعات بعدی پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: دستورالعمل مرافبتی، پرستاری مبتنی بر شواهد، اورژانس های روانپزشکی، خشونت، خودکشی
  • محمدرضا حیدری، رضا نوروز زاده *، مژده سالاری صفحات 165-172
    اهداف
    استفاده از فن آوری اطلاعات برای پیشگیری از حوادث ناگوار ناشی از خطاهای پزشکی، کاهش مرگ و میر و کاهش طول مدت اقامت بیش از بیش مورد توجه قرار دارد. هدف از انجام این مطالعه درک پذیرش فن آوری اطلاعات توسط پرستاران مراقبت ویژه بر اساس مدل پذیرش فناوری بود.
    روش ها
    این پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی بود. 47 پرستار شاغل در بخش مراقبت ویژه به روش دردسترس در سال 1390 از 3 بیمارستان منتخب از شهر تهران ا نتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات پرسش نامه مبتنی بر مدل پذیرش فن آوری و تئوری رفتار برنامه ریزی شده با در نظر گرفتن متغیر اعتماد بود. ارتباط بین سازه های اصلی مدل با آزمون اسپیرمن رو و آزمون رگرسیون ساده برای پیش بینی ارتباط بین سازه های مدل پذیرش فن آوری مورد استفاده قرار گرفت. داده ها با نرم افزار 16 SPSS و آزمون های آماری توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    سطح تحصیلات پرستاران با اعتماد آن ها از فن آوری اطلاعات ارتباط معنادار نشان داد (022/0= p). بین اعتماد و درک از سهولت استفاده همبستگی قوی وجود داشت. بین سازه های نگرش، کنترل رفتاری و هنجار ذهنی با تمایل پرستاران به استفاده از فن آوری اطلاعات همبستگی وجود نداشت. تمایل رفتاری به استفاده از فن آوری تا اندازه ای تحت تاثیر درک از سهولت استفاده قرار می گرفت.
    نتیجه گیری
    برنامه ریزان آموزشی و مدیران فن آوری اطلاعات با تقویت سازه های درک از سهولت استفاده، هنجار ذهنی و اعتماد می توانند تمایل به استفاده از فن آوری توسط پرستاران مراقبت ویژه را ارتقا بخشند.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، بخش مراقبت ویژه، مدل پذیرش فناوری، تئوری رفتار برنامه ریزی شده، پرستار
  • خدیجه لک، فرزاد زارعی، حسین حبیب زاده *، یوسف محمدپور، خدیجه رهنمون، هاله زارع صفحات 173-180
    اهداف
    تفسیر الکتروکاردیوگرام از یک تعیین ساده میزان ریت و مشخص کردن ریتم به سمت تشخیص دیس ریتمی های پیچیده، ایسکمی و انفارکتوس میوکارد توسعه یافته است. داشتن دانش و مهارت کافی در این زمینه یکی از صلاحیت های ضروری برای پرستاران بخصوص در بخش های ویژه است که می تواند تحت تاثیر نحوه آموزش باشد و در این راستا نیز بررسی تاثیر روش های آموزشی نوین جهت دستیابی به یادگیری عمیق و موثر الکتروکاردیوگرافی ضروری به نظر می رسد. هدف این مطالعه «تعیین تاثیر استفاده از نرم افزار شبیه ساز دیس ریتمی بر سطح دانش تفسیر الکتروکاردیوگرام در پرستاران» بود.
    روش ها
    این مطالعه نیمه تجربی با شرکت 73 نفر از پرستاران بخش های ویژه از دو بیمارستان سیدالشهداء و طالقانی شهر ارومیه، که بطور تصادفی در قالب دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفته بودند، در سال. . mouseover=«function onmouseover() {msoCommentShow(''_anchor_1''،''_com_1'')}» onmouseout=«function onmouseout() {msoCommentHide(''_com_1'')}» href=«#_msocom_1»>[m1]. انجام شد. داده ها بوسیله یک پرسشنامه محقق ساخته روا و پایا و مشتمل بر 15 سوال تئوری و 25 تصویر دیس ریتمی می شد، در قالب طرح پیش آزمون- پس آزمون جمع آوری شد. داده های حاصله پس از جمع آوری، توسط نرم افزار آماری 16 SPSS و آمار توصیفی تحلیلی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار نمرات قبل و بعد پرستاران گروه استفاده کننده از نرم افزار آموزشی شبیه ساز آریتمی به ترتیب 04/2 ± 21/17 و 27/3 ± 15/22 و در گروه کنفرانسی به ترتیب 86/4 ± 77/16 و 28/5 ± 13/19 بود. آزمون آماری تی مستقل وجود اختلاف معنی دار آماری را در پس آزمون دو گروه نشان داد (004/0 p =). همچنین در مقایسه میانگین نمرات بصورت درون گروهی با آزمون تی زوجی اختلاف معنادار در نمرات قبل و بعد هر گروه مشاهده شد (005/0= p). ولی تفاضل میانگین نمرات قبل و بعد در گروه مداخله بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    استفاده از نرم افزار آموزشی شبیه ساز دیس ریتمی سبب بهبود بیشتر دانش پرستاران در زمینه تفسیر دیس ریتمی ها می شود. با توجه به نتیجه این پژوهش و سهولت استفاده و در دسترس بودن نرم افزار شبیه ساز، بکارگیری آن در بخش های کاری می تواند جهت تسهیل آموزش ضمن خدمت پرستاران بخصوص کادر شاغل در بخش های ویژه و همچنین ارتقای سطح دانش و مهارت در زمینه تفسیر الکتروکاردیوگرام موثر واقع شود.
    کلیدواژگان: یادگیری، الکتروکاردیوگرام، آریتمی، پرستار، بخش های ویژه
  • شمس الدین شمس، نسرین خواجه علی، رحیم بقایی * صفحات 181-188
    مقدمه

    یکی از روش های ارزشیابی آموزش اثربخش در آموزش عالی، ارزشیابی دانشجویان در حیطه دانش و کاربرد دروس تخصصی است، که یکی از این دروس، درس داروشناسی است. امروزه انجام دستورات دارویی بخش مهمی از مراقبت های پرستاری را تشکیل می دهد. آگاهی از احتیاط های مربوط به داروها و به کارگیری آن ها یکی از عوامل افزایش کیفیت مراقبت های پرستاری در امر دارو درمانی به شمار می آید. پژوهش حاضر با هدف «تعیین میزان دانش داروشناسی و مهارت محاسبات دارویی در بخش های ویژه قلبی در دانشجویان پرستاری ارومیه و خوی و مقایسه آن ها» بود.

    روش ها

    این پژوهش مقطعی - تحلیلی بر روی 120 نفر دانشجویان پرستاری ارومیه و خوی به روش سرشماری در سال تحصیلی 1391 انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه ای مشتمل بر سه بخش: اطلاعات دموگرافیک، دانش فارماکولوژی و محاسبات دارویی بود که پس از گرد آوری آنها با آمار توصیفی و آزمون (Row effect) Log linear با استفاده از نرم افزار SAS 9.2 و آزمون کای دو در نرم افزار SPSS16 تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که دانش داروشناسی در حیطه مراقبت پرستاری در دانشجویان دانشکده پرستاری ارومیه 3/43% و دانشجویان خوی 3/48% در حد خوب بود، که اختلاف معنی دار آماری نداشت. در حیطه دسته دارویی میزان آشنایی 7/76% دانشجویان پرستاری ارومیه و دانشجویان خوی 3/48% در حد خوب بود که اختلاف معنی دار آماری داشت (01/0= p). در مبحث محاسبات دارویی 3/48% دانشجویان ارومیه و7/16% دانشجویان خوی در حد خوب بود که اختلاف معنی دار آماری بود (001/0 p<).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه، قدرت محاسبه دارویی کلیه دانشجویان پرستاری در حد مطلوب نیست. بنابراین نیاز به ارتقاء مهارت های دانش داروشناسی و مهارت محاسبات دارویی توسط اساتید و مربیان جهت کاهش خطرات و بالا بردن ایمنی بیمار احساس می شود و مستلزم برنامه ریزی دقیق در برنامه های آموزشی دانشجویان پرستاری است.

    کلیدواژگان: آموزش پرستاری، داروشناسی، محاسبات دارویی، بخش قلب
  • شراره ضیغمی محمدی *، فرحناز اسدی فرد، توران بهرامی باباحیدری صفحات 189-196
    اهداف
    مطالعات کمی به بررسی علائم جسمی و عاطفی آزار دهنده در بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیوی تحت همودیالیز پرداخته اند. هدف از مطالعه حاضر «بررسی علائم آزاردهنده و ارتباط آن با کیفیت زندگی بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه تحت همودیالیز» بود.
    روش ها
    در یک مطالعه مقطعی، با200 مبتلا به نارسایی مزمن کلیه تحت همودیالیز از 4 واحد دیالیز در کرج در سال 1390 مصاحبه شد و همچنین پرونده پزشکی آنان مورد بررسی قرار گرفت. نمونه گیری به روش سرشماری بود. ابزار مورد استفاده شامل: فرم مشخصات جمعیت شناختی، شاخص علائم دیالیز و پرسشنامه کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی بود. اطلاعات توسط نرم افزار آماری SPSS18 و با استفاده از آمار توصیفی، تی تست، آنالیز واریانس یکطرفه و ضریب همبستگی پیرسون تحلیل شد.
    یافته ها
    شایعترین علائم آزار دهنده مربوط به کاهش تمایلات جنسی87 درصد، کاهش برانگیختگی جنسی 81 درصد، خستگی5/68 درصد و درد مفاصل و استخوان 57 درصد بود. 77درصد شدت علائم آزار دهنده خفیف و 5/20 درصد متوسط بود. نمره فراوانی علائم آزاردهنده همبستگی مثبت و معناداری با سن (0001> p) و همبستگی معکوس و معنی داری باسلامت جسمی(0001> p)، روابط اجتماعی(011/0= p)، سلامت روانی(0001> p)، سلامت محیطی(0001> p) و نمره کل کیفیت زندگی(0001> p) نشان داد. شدت علائم آزار دهنده همبستگی مثبت و معناداری با سن (006/0= p) و همبستگی معکوس و معناداری با سلامت جسمی(001/0= p)، روابط اجتماعی (0001> p)، سلامت روانی(0001> p)، سلامت محیطی(0001> p) و نمره کل کیفیت زندگی (0001> p) داشت.
    نتیجه گیری
    بیماران تحت همودیالیز علائم آزاردهنده بسیاری را تجربه میکنندکه برکیفیت زندگی آنان اثر منفی می گذارد. آموزش رفتارهای خود مراقبتی به منظور کاهش و کنترل علائم آزار دهنده می تواند به ارتقاء کیفیت زندگی بیماران تحت همودیالیز کمک نماید.
    کلیدواژگان: همودیالیز، نارسایی مزمن کلیه، علائم آزاردهنده، کیفیت زندگی
  • بررسی وضعیت انتقال درون بیمارستانی نوزادان در معرض خطر بستری در بخش های مراقبت ویژه نوزادان
    لیلی بریم نژاد *، کوثر انصاری، پروین تترپور، حمید حقانی صفحات 197-204
    اهداف
    نوزادی که در بیمارستان بستری می شود، ممکن است به دلایل مختلف، نیاز به انتقال داشته باشد که می تواند به صورت بین بیمارستانی یا درون بیمارستانی صورت پذیرد اما آن چه که در انتقال یک نوزاد می بایست مورد توجه قرار گیرد تثبیت وضعیت نوراد قبل از انتقال و حفظ ثبات درحین انتقال است. از این رو مطالعه حاضر با هدف «تعیین وضعیت انتقال درون بیمارستانی» طراحی و اجرا شد.
    روش ها
    در این مطالعه ی توصیفی مقطعی که در زمستان 1391 در بیمارستانهای منتخب دانشگاه علوم پزشکی تهران انجام شد در مجموع 52 انتقال درون بیمارستانی نوزادان با استفاده از چک لیست استاندارد تجهیزات حداقل انتقال، مشخصات تیم انتقال و پرسشنامه وضعیت نوزاد و چک لیست اجرای برنامه ی تثبیت نوزاد بررسی شد و داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS19 و آمار توصیفی تحلیل شد.
    یافته ها
    بیشتر انتقال ها یک نفره و توسط پرستاران کارشناس صورت گرفت، بیشتر این افراد در فاصله ی سنی 20 تا 29 سال (6/46%) و مونث (6/72%) بودند و سابقه کار در بخش مراقبتهای ویژه (71%) داشتند. بیشتر آن ها دوره ی احیای نوزاد را نگذرانده بودند و یا بیش از شش ماه از آخرین دوره ای که گذرانده بودند، گذشته بود (2/61%). بیشتر انتقال ها بدون پایش اکسیژن خون انجام شد (6/56%). در بیشتر انتقال ها داروهای و تجهیزات کافی ضروری حین انتقال همراه نوزاد نبود (8/71%).
    نتیجه گیری
    وضعیت انتقال درون بیمارستانی در نوزادان با استاندارد جهانی فاصله دارد. با توجه به این شرایط انتظار می رود مسئولین آموزش مداوم پرستاری درصدد برگزاری دوره های آموزشی و مهارتی انتقال نوزاد برآیند و در برنامه های آموزشی بخش حمایت عاطفی را پررنگ تر نمایند. همچنین توجه به استفاده از انکوباتورهای مخصوص و به همراه داشتن داروها و تجهیزات مورد نیاز انتقال امری ضروری است.
    کلیدواژگان: انتقال درون بیمارستانی، نوزاد در معرض خطر، بخش مراقبتهای ویژه نوزادان
  • حمیدرضا آقاباباییان، نورالله طاهری *، سهیلا صداقت، نصرت بهرامی، محمد منیعی، لادن عراقی اهوازی صفحات 205-215
    اهداف
    یکی از مهمترین مفاهیم مدیریتی و تصمیم گیری در اورژانس، تریاژ است. نظر به اهمیت یادگیری تریاژ به ویژه در پرسنل فوریت های پزشکی و تناقضاتی که در مورد میزان تاثیر روش های آموزش وجود دارد و این که بعضی از این روش ها دارای مزایایی از نظر تاثیر در یادگیری، سهولت، سرعت و هزینه است، این مطالعه با هدف «بررسی تاثیر فیلم آموزشی تریاژ به روش استارت بر روی آگاهی و عملکرد کارکنان فوریت های پزشکی» انجام شد.
    روش ها
    در یک مطالعه مداخله ای 72 نفر از کارکنان فوریتهای پزشکی شمال استان خوزستان که بصورت تصادفی ساده در سال 1391 انتخاب شده بودند، قبل، بلافاصله بعد و 15 روز بعد از آموزش (با فیلم آموزشی 45 دقیقه ای تریاژ و بعد از 15 دقیقه پرسش و پاسخ)، بوسیله ی پرسشنامه محقق ساخته که حاوی سه قسمت سوالات (دموگرافیک، آگاهی و عملکرد) بود، مورد آزمون قرار گرفتند، سپس نتایج با استفاده نرم افزار 18 SPSS و آمار توصیفی و آزمون تی زوجی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین آگاهی و عملکرد به ترتیب از 39 درصد به 6/84 درصد و از 31/29 به 57/75 افزایش یافت که ارتباط آماری معنی داری نیز در این افزایش دیده شد (p<0.001). همچنین اختلاف آماری معنی داری نیز بین میانگین آگاهی و عملکرد بلافاصله بعد و 15 روز بعد نیز برقرار بود (p<0.001).
    نتیجه گیری
    هرچند مهارت و آگاهی پرسنل از تریاژ در حد مطلوب نبود، اما یک جلسه آموزش با فیلم آموزشی تهیه شده توانست تا حد معنی داری این مهارت را افزایش دهد و بهبود ببخشد.
    کلیدواژگان: فیلم آموزشی، فوریتهای پزشکی، آگاهی، عملکرد، تریاژ استارت
|
  • Vajihe Biniyaz, Ali Tayebi, Mahdi Sadeghi Shermeh *, Abbas Ebadi, Eghlim Neamati Pages 145-154
    Aims
    Fatigue is one of the most common dialysis side effects and it has been among the main nursing diagnosis in hemodialysis patients and it can predict cardiovascular events and its mortality in hemodialysis patients as a bioalarm. Considering that decrease in Serum level of vitamin C is one of the main causes of fatigue in these patients، this study had been done with the aim of evaluating the effect of supplementation with intravenous vitamin C on fatigue in hemodialysis patients.
    Methods
    In a randomized، parallel group، double-blind clinical trial، 177 patients with chronic renal failure who referred to hemodialysis units of Baqiatallah and Chamran hospital in Tehran were studied. They distributed in three groups of experimental، control and placebo in 2011. In addition to demographic questionnaire، multidimensional questionnaire (MFI) had also been used for determining fatigue before and after intervention. Then in experimental group an 2. 5cc injection contacting 250 mg vitamin C was injected three times every week، at the end of each dialysis session via the intravenous route، for 8 weeks. In the placebo group normal saline placebo had been injected with the same amount for the same time and there was no intervention in the control group. In order to analyze data statistically and compare them between groups، SPSS statistical software، and Chi square، T-test، Paired t-test and ANOVA were used.
    Results
    Complain of fatigue was observed in 81/6 % of patients and 30/7% of these patients suffered from severe fatigue before the intervention. The average loss of activity، physical fatigue and general fatigue had respectively higher mean in compare with the other five of fatigue dimensions. The mean of total scores of fatigue five dimensions was 65. 39±15. 92. After the end of intervention there was significant difference between findings of the three groups fatigue mean was decreased in experimental group to (52. 28±13. 82).
    Conclusion
    Vitamin C supplementation can decrease fatigue significantly and it can be used as a simple، safe and inexpensive way.
    Keywords: Chronic kidney disease_Fatigue_hemodialysis_Tiredness_Vitamin C supplementation
  • Maryam Azizi, Elahe Motahedian Tabrizi *, Jamileh Mokhtari Nori, Masoud Sirati Nir Pages 155-164
    Aim

    evidence-based care instructions are one of the effective tools for appropriate decision-making and enhancing the quality of taking care of the patients with mental disorders. The aim of this study has been determined:” Designing and Accreditation of evidence-based nursing care instructions in psychiatric emergencies”

    Methods

    The study had been done with “developmental research” method with the evidence-based approach in Mental Units of Baqiyatallah hospital in 2014. Nursing care instructions had been designed according to Stetler model and with the evidence-based approach for patients who were exposed to the high risk of suicide & violence. For assessing content validity of the instructions with Delfi method، opinions of ten faculty members of Baqiyatallah، Tehran، Shahid Beheshti، Army and Sabzevar Universities had been considered in three stages. Applicability of the instructions had been assessed by focused group discussion method with 10 experienced experts of Mental Units.

    Results

    In addition to reviewing nursing books، 100 articles from 2006-2013 had been studied، and with considering criteria of choosing evidences، 40 articles had been chosen as credible evidences. At the end، 7 evidenced -based nursing care instructions had been designed for the patients with psychiatric Emergencies.

    Conclusions

    With designing Evidence-based nursing care instructions in psychiatric emergencies، some needs of clinical nurses in confronting these patients were removed. So it is recommend performing such instructions and to design and perform care instructions in other units in the next studies.

    Keywords: Care instructions, Evidence, based nursing, psychiatric Emergencies, Violence, suicide
  • Mohammadreza Heidari, Reza Norouzzadeh *, Mojdeh Salari Pages 165-172
    Aims
    Using IT for preventing unpleasant events due to medical errors، decrease of death and length of stay is attended more than before. The aim of this study was nurses’ understanding of IT acceptance according to IT acceptance model.
    Methods
    It was a descriptive-analytic study. 47 nurses، working in ICU were chosen through available method from three chosen hospitals of Tehran in 2012. Data collection tool was a questionnaire based on IT acceptance model and planned behavior theory by considering reliance variable. Relationship between the main construct of the model with Spearman test and simple regression test had been used for predicting relationship between IT acceptance model constructs. Data were analyzed by SPSS16 software and descriptive and inferential statistical tests.
    Findings
    there was significant relationship (P=0. 02) between nurses’ education level with their reliance on IT. There was strong correlation between reliance and understanding ease of use. There wasn’t any correlation between attitude constructs، behavioral control and subjective norms with nurses’ trend to use IT. Behavioral trend to use IT is remarkably influenced by understanding ease of use.
    Conclusion
    educational planners and IT managers can promote ICU nurses trend to use technology by strengthening constructs of perceiving ease of use، subjective norms and reliance
    Keywords: Information Technology (IT), ICU, Technology acceptance model, planned behavior theory, nurse
  • Khadijeh Lak, Farzad Zareie, Hosein Habibzadeh *, Yousef Mohammadpour, Khadijeh Rahnemoon, Haleh Zare Pages 173-180
    Aims
    ECG interpretation in clinical situation has developed fgrom simple determination of rate and rhythm toward the diagnosis of complex arrhythmias، ischemia and myocardial infarction. Having enough knowledge and skills in this field is one of the essential competences for nurses، especially in intensive care units، which can be influenced by education circumstance and also regarding this; the survey of new educational methods for obtaining deep and effective learning of Electrocardiography seems necessary. The aim of this study was to determinate the effect of educational software of dysrhythmia simulator on ECG interpretation''s knowledge among nurses who are working in intensive care units.
    Methods
    This quasi-experimental study conducted with participation of 73 ICU and CCU nurses from two Seyedoshohada and Taleghani hospitals of Oroumiyeh that were randomly placed in two groups; intervention and control. Data were gathered by a researcher-made questionnaire، which verified their validity and reliability and was consisted of 15 theoretical questions and 25 dysrhythmia strips in the form of pretest-posttest design. The collected data were analyzed by SPSS statistical software and descriptive statistics (ver. 16).
    Results
    The mean and standard deviation of the nurses’ before and after scores، the group that used educational software of arrhythmia simulator method was 17. 21±2. 04 and 22. 15±3. 27 respectively، whereas it was 16. 77±4. 86 and 19. 13±5. 28 in the conference group، respectively. The Independent statistical T-test revealed a significant statistical difference between the post training scores in two groups (p=0/004). Also the comparison of average of scores in the form of intra- group with paired t-test revealed significant differences in before and after scores in every group (p<0/005). However، the mean difference between pre and post scores in the intervention group was higher.
    Conclusion
    The use of educational software of dysrhythmia simulator causes more improvement of the knowledge of nurses in dysrhythmia interpretation field. According to the results of this study، the ease of using and availability of simulator software، and it''s application in wards can facilitate in-service training for staff، particularly nurses who are working in intensive care units and also enhance their knowledge and skills in the interpretation of electrocardiograms effectively.
    Keywords: Learning, Electrocardiogram (ECG), Arrhythmias, Nurse, Intensive care units
  • Shamseddin Shams, Nasrin Khajehali, Rahim Baghayee Pages 181-188
    Introduction

    one of the effective education evaluation methods in higher education is evaluating students in the area of knowledge and using specialized courses that one of these courses is pharmacology course. Nowadays، doing pharmaceutical orders is an important part of nursing cares. Awareness of the precautions concerning drugs and using them is counted as one of the increasing factors of nursing cares in drug therapy. The present study had been done with the aim of “determining the amount of pharmaceutical knowledge and pharmaceutical calculations skill in CCU among nursing students of Oroumiyeh and Khouy and comparing them”.

    Methods

    this cross-sectional study had been done on 120 nursing students of Orumiyeh and Khouy through census method in the academic year of 2013. Data collection tool was a questionnaire including three parts: demographic information، pharmacology knowledge and pharmaceutical calculations that had been analyzed after their collection through descriptive statistic and long linear (row effect) test by using SAS 92 software and chi 2 test in SPSS16 software.

    Results

    findings showed that pharmaceutical knowledge in the area of nursing cares among nursing college students of Oroumieh; 43. 3% and Khouy students; 48. 3% was good and there was no significant difference. In the area of drug class، the amount of familiarity، Oroumieh nursing students; 76. 7% and Khoy students; 48. 3% was good andt there was significant difference (P=0. 0). About pharmaceutical calculations، Oroumieh students 48. 3% and Kouy students 16. 7% was good and there was significant difference (P<0. 001).

    Conclusion

    considering the results of the study، the pharmaceutical calculation power of all the nursing students is not in the appropriate level. So it is required to promote pharmaceutical knowledge and pharmaceutical calculations skills by the professors and teachers for decreasing risks and increasing patient’s safety and it needs exact planning in nursing students educational programs.

    Keywords: nursing education, pharmacology, pharmaceutical calculations, cardiac unit
  • Sharareh Zeighami Mohammadi *, Farahnaz Asadifard, Turan Bahrami Babaheidari Pages 189-196
    Aims
    Few studies have assessed physical and emotional distressing symptoms in patients with chronic renal failure undergoing hemodialysis. The aim of this study was to investigate distressing symptoms and its relationship with the quality of life of the patients، suffering from chronic renal failure undergoing hemodialysis.
    Methods
    In this cross sectional study، two hundred patients with chronic renal failure undergoing hemodialysis at four dialysis units in Karaj، in 2011 were interviewed and also their medical records were investigated. Sampling method was census sampling. The used instruments included; demographic data form، dialysis symptom index and World Health Organization quality of life (WHOQOL-BREF) questionnaire. Data were analyzed by SPSS software and using descriptive statistics، t-test، ANOVA and Pearson coefficient correlation.
    Results
    Findings showed that، the most common distressing symptoms was related to decreased interest in sex (87%)، difficulty of becoming sexually aroused (81%)، fatigue (68. 5%) and bone or joint pain (57%). 77% had mild and 20. 5% had moderate distressing symptoms severity. There were significant positive correlation between frequency score of distressing symptoms with age (p<0. 0001) and negative and significant correlation with physical health (p<0. 0001) social relationships (p<-0. 011)، mental health (p<0. 0001)، environmental health (p<0. 0001) and total score of quality of life (p<0. 0001). Distressing symptoms severity had significant positive correlation with age (p=-0. 006) and negative correlation with physical health (p<0. 0001) social relationships (p<0. 0001)، mental health (p<0. 0001)، environmental health (p<0. 0001) and total score of quality of life (p<0. 0001).
    Conclusions
    Hemodialysis patients experience many distressing symptoms that negatively affect their quality of life. Teaching self-care behaviors in order to reduce and control distressing symptoms can help to improve the quality of life in hemodialysis patients.
    Keywords: Hemodialysis, Chronic Renal Failure, Distressing symptoms, Quality of Life
  • Studying inter-hospital transformation situation of the infants exposed to hospitalization risk in Neonatal Intensive Care Unit (NICU)
    Leili Borimnejad *, Kousar Ansari, Parvin Tatarpoor, Hamid Haghani Pages 197-204
    Aims
    Infants، who are hospitalized، may need transformation due to different reasons that may happen in or inter or intra-hospital form، but what should be attended in transferring an infant is stabilization of the infant’s situation before transformation and maintenance of the stabilization during transformation. So this study had been designed and performed with the aim of “determining inter-hospital situation”.
    Methods
    in this cross-sectional study، which had been done in chosen hospitals of Tehran Medical Sciences University in 2013، totally 52 inter-hospital infants’ transformations had been assessed by using the least equipment standard checklist of transformation، transformation team features، and the questionnaire of the infants’ situation and the checklist of performing infant’s stabilization program. Data were analyzed by using SPSS 19 and descriptive statistic.
    Findings
    most of the transformations had been done by one single person and by expert nurses، most of these people were in the age range of 20-29 years old (46. 6%) and female (72. 6%) and they had the experience of working in ICU (71%). Most of them did not pass the neonatal resuscitation courses، or it was more than six months from their last passed course (61. 2%). Most of the transformations had been done without monitoring blood oxygen (56. 6%). There wasn’t enough necessary equipment and drugs with the infant during transformation in most of the transformations (71. 8%).
    Conclusion
    inter-hospital transformation situation is far from the international standard. Considering this situation، it is expected that authorities of nursing permanent education hold training and skill courses of infant’s transformation and highlight the part of emotional support in educational programs. Also paying attention to use special incubators and having necessary equipment and drugs for transformation is essential.
    Keywords: hospital inter, transformation, infant exposed to risk, Neonatal Intensive Care Unit (NICU)
  • Hamid Reza Aghababaeian, Norollah Taheri *, Soheila Sedaghat, Nosrat Bahrami, Mohammad Maniee, Ladan Araghi Ahvazi Pages 205-215
    Aims
    one of the main contents of management and decisions in emergency triage is triage. Considering the importance of learning triage especially among medical emergencies staff and contradictions about the amount of education method effect and that some of these methods have some merits regarding the effect of learning، easiness، speed and cost، this study had been done with the aim of “studying the effect of triage educational film through START style on awareness and performance of medical emergencies staff”.
    Methods
    in and intervention study، 72 of medical emergencies staff of north of Khouzestan، who were selected randomly in 2013 were tested، before education، immediately after and 15 days after education (by a triage 45 minutes educational film and after 15 minutes asking and answering) by a researcher-made questionnaire، which included three parts of questions (demographic، awareness and performance)، then results were analyzed by SPSS18 software and descriptive test and paired t-test.
    Results
    the average of awareness and performance were respectively increased from 39% to 84f. 6% and from 29. 31 to 75. 57 and also there was significant statistical relationship (P<0. 001). Also there was significant statistical difference between the average of awareness and performance immediately after and 15 days after education (P<0. 001).
    Keywords: educational film, medical emergencies, awareness, performance, START triage